L'àbsida de Sant Salvador de Polinyà (Català)

Enguany farem una descripció de les pintures murals del segle XII que hi havia en l’absis de l’església parroquial de Sant Salvador de Polinyà. Són pinturas que avui es conserven al Museu de la Diòcesi de Barcelona - Pia Almoina.

Tuesday, December 27, 2005

Anunciata
Anunciata en els Pastors
.
La quarta i última escena s’inicia damunt la finestra que separa la Nativitat i l’Anunciata la dels Pastors de Betlem. L’àngel pregoner vola per damunt la finestreta i anuncia el naixement de Jesús als Pastors de Betlem. Ell arriba fins als Pastors volant, donant-los la benedicció com a símbol de pau i fraternitat. Tanmateix, en l’escena sols s’aprecia l’àngel, un arbre on és enfilada una cabra i també hi ha dues ovelles ajagudes a la soca. Els pastors han desaparegut per causa de l’ambient humit.

La singularitat de la pintura mural esdevé una veritable joia pessebrística en el Museu Diocesà de Barcelona i del Principat de Catalunya.

Amics, recordeu-vos de visitar el Museu Diocesà de Barcelona quan aneu a fer les compres de la Fira de Santa Llúcia, apropeu-vos-hi i així admirareu, recordareu i observareu l’obra d’art qué és aquesta pintura mural al fresc romànica de Sant Salvador de Polinyà, del segle XII.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home